אחיות להשתלת תאי גזע בילדים (SCT) מודעות מאוד להפרעות בשינה ובמקצב היממה העומדות בפני ילדים מאושפזים ופועלות באופן אקטיבי להפחתת בעיות אלו, למרות שהן מתמודדות עם מחסומים. במחקר איכותני שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Pediatric Blood & Cancer, החוקרים שאפו לבחון את התובנות של אחיות להשתלת תאי גזע בילדים על שיבושי השינה והיממה שחווים מטופליהן, את האתגרים לשמירה על סביבת שינה נוחה וההמלצות שלהן לשיפור.
עוד בעניין דומה
המחקר כלל ארבע קבוצות מיקוד עם סך של 25 אחיות להשתלת תאי גזע בילדים. הדיונים הונחו על ידי שאלון מובנה למחצה והשיחות הוקלטו ותומללו לצורך ניתוח. מטרת הניתוח היתה לזהות נושאים נפוצים מתוך התנסויות והצעות של האחיות לגבי השינה ומקצבי היממה של ילדים מאושפזים שעברו השתלת תאי גזע.
מתוצאות המחקר עולים שלושה נושאים עיקריים: המודעות האקוטית של האחיות לאופי ההפרעה של סביבת בית החולים על שנת המטופל, המאמצים המשמעותיים שלהן למזער שיבושים אלה וההצעות הקונקרטיות שלהן לשיפורים לצד חסמי יישום שזוהו.
החוקרים סיכמו כי אחיות להשתלת תאי גזע בילדים מזהות את הגורמים העיקריים התורמים להפרעות שינה והפרעות במקצב היממה בילדים מאושפזים. למרות המגבלות העולות בשל הצרכים הרפואיים של המטופלים וממסגרת בית החולים, האחיות משתדלות לצמצם את ההפרעות הללו ככל שניתן.
המחקר מדגיש את חשיבות מאמצי בית החולים להעריך ולטפל בהפרעות אלו ואת החיוניות לבריאותם הכללית של חולים צעירים אלה.
מקור: