במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת European Journal of Oncology Nursing, החוקרים ביקשו לבחון את הספקטרום של צורכי טיפול בלתי מסופקים על פני תחומים שונים כגון צרכים פיזיים, פסיכולוגיים, תמיכה ומידע בקרב חולי סרטן המקבלים אימונותרפיה, לבד או לצד טיפולים אחרים, ולזהות גורמי מפתח המשפיעים על הצרכים הללו.
עוד בעניין דומה
המחקר כלל 105 חולי סרטן שעברו אימונותרפיה והסכימו להשתתף באמצעות מילוי שאלונים. מספר כלים שימשו את החוקרים לצורך ההערכה: צורכי טיפול שלא נענו נמדדו על ידי Chinese version of the Supportive Care Needs Survey Screening Tool, חומרת הסימפטומים נמדדה על ידי Symptom Severity Scale, רמות מצוקה נמדדו על ידי Distress Thermometer Scale ועומס כלכלי נמדד על ידי Financial Toxicity Functional Assessment of Chronic Illness Therapy Questionnaire.
מתוצאות המחקר עולה כי בקרב 105 המשתתפים, הצרכים העיקריים הבלתי מסופקים היו בתחום הפסיכולוגי והרגשי (56.2%) ואחריהם צורכי מערכת הבריאות ומידע (36.2%).
גורמים המשפיעים על צרכים אלה שאינם מסופקים ותת התחומים הספציפיים שלהם כללו את רמת ההשכלה של המטופל, עוצמת התסמינים והמצוקה שחוו ומידת העומס הכלכלי. חינוך היה מנבא של צרכים כלליים בלתי מסופקים וצרכים ספציפיים בתחומי התמיכה הפסיכולוגית, הרגשית והטיפולית.
חומרת הסימפטומים היתה מנבא רחב, שהשפיע על צרכים כלליים בלתי מסופקים ועל כל תת התחומים. מצוקה השפיעה באופן ספציפי על צרכים פסיכולוגיים ואינפורמטיביים, בעוד עומס כלכלי היה קשור לצרכים כלליים ופסיכולוגיים שלא נענו.
החוקרים סיכמו כי גורמים כמו השכלה גבוהה, תסמינים חמורים, מצוקה גבוהה ועומס כלכלי קשורים לצורכי טיפול מוגברים שלא נענו בקרב חולי סרטן בטיפול אימונותרפי. תובנות אלו מצביעות על צורך בהתערבויות מותאמות בהנחיות פרקטיקה קלינית כדי לשפר את איכות הטיפול בחולים העוברים אימונותרפיה.
מקור: