במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת International Journal of Nursing Studies, החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעה של תכנון שחרור בהנחיית אחות על איכות ההנחיות לשחרור, יעילות עצמית עם סטומה, המוכנות לשחרור מבית החולים, איכות החיים עם הסטומה, סיבוכי סטומה, שיעורי אשפוז חוזרים לא מתוכננים ומשך האשפוז.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 160 חולים שעברו ניתוח אנטרוסטומיה ביחידה לניתוחי מעי גס של בית חולים המזוהה עם אוניברסיטאות בפוג'יאן, סין, מתוכם 80 הוקצו לקבוצת הניסוי ו-80 לקבוצת הביקורת. קבוצת הניסוי קיבלה תכנון שחרור בהובלת אחות בנוסף להנחיות השחרור הרגילות, בעוד שקבוצת הביקורת קיבלה רק את הנחיות השחרור הרגילות.
התכנית בהנחיית אחות כללה הערכה, חינוך לבריאות, טיפול בסטומה, תמיכה בסטומה, סקירת שחרור, שילוב תרופות לשחרור ושילוב צ'קליסט, הפניה לשחרור ומעקב לאחר היציאה מבית החולים.
נתוני בסיס נאספו לפני ההתערבות (T0). נתונים על איכות הוראת השחרור, מוכנות לשחרור מבית החולים, יעילות עצמית עם סטומה ואיכות החיים עם הסטומה נמדדו ביום השחרור מבית החולים (T1). היעילות העצמית ואיכות החיים עם הסטומה של המטופלים נמדדו שוב 30 (T2) ו-90 ימים לאחר השחרור (T3). נתונים על סיבוכי סטומה (T1, T2, T3), משך השהייה (T1) ואשפוז חוזר לא מתוכנן (T2, T3) נאספו מהתיעוד הרפואי.
מתוצאות המחקר עולה כי משתתפי קבוצת ההתערבות הראו שיפור משמעותי באיכות הוראת השחרור, מוכנות לשחרור מבתי חולים, יעילות עצמית עם סטומה ואיכות חיים עם סטומה. הם גם חוו הפחתה בסיבוכים ובאשפוזים חוזרים לא מתוכננים בהשוואה לקבוצת הביקורת (p<0.001). עם זאת, לא היה הבדל מובהק סטטיסטית במשך האשפוזים (p>0.05).
החוקרים סיכמו כי תכנית השחרור בהובלת האחות הייתה יעילה בשיפור תוצאות השחרור עבור חולי סרטן המעי הגס עם סטומה והמליצו על שילובה בפרקטיקה הקלינית הרגילה כדי להקל על מעבר מוצלח מבית חולים לבית.
מקור: