במחקר איכותני תיאורי, החוקרים בחנו את המשימה המורכבת של הערכת סימנים ותסמינים בילדים מאושפזים, תוך התמקדות במורכבות המופיעה על ידי המאפיינים הספציפיים לגיל שלהם והמגוון הרחב של מצבים בריאותיים שהם מתמודדים איתם. גילוי מוקדם של שינויים קליניים בילדים הוא חיוני למניעת הידרדרות, ובעוד שקיימים כלים סטנדרטיים, גוברת ההכרה בצורך לשקול כלים סובייקטיביים המבוססים על הידע והאינטואיציה של אחיות מנוסות.
עוד בעניין דומה
במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת International Journal of Nursing Studies, החוקרים ביקשו לבחון את הסימנים והתסמינים, מלבד סימנים חיוניים, המתריעים לאחיות על הידרדרות אפשרית במצבם של ילדים ומתבגרים מאושפזים.
המחקר נערך בשלוש מחלקות ילדים בדנמרק ובמחלקה לאחיות באוניברסיטה נורבגית, בהשתתפות 29 אחיות מוסמכות. החוקרים השתמש בארבע קבוצות מיקוד כדי לאסוף נתונים, אשר נותחו לאחר מכן באמצעות גישת ניתוח תוכן אינדוקטיבי.
מתוצאות המחקר עולה כי ההערכות של אחיות מושפעות עמוקות מהניסיון הקליני שלהן ומהשימוש בתפיסות חושיות כמו מגע. מידע רב ערך כולל גם תובנות של ההורים לגבי ההתנהגות הרגילה של הילד.
אחיות מסתמכות לעתים קרובות על אינטואיציה או "תחושת בטן" כאשר הסימנים החיוניים תקינים, כאשר חששות ספציפיים מופעלים על ידי שינויים בנשימה, במחזור הדם, ברמת ההכרה ובהבעות הפנים. החוקרים הדגישו גם אתגרים כמו הערכות לילה, ניהול אינטראקציות עם ההורים, השפעת המכשירים האלקטרוניים והיכולת הייחודית של ילדים לפצות על מחלה.
החוקרים סיכמו כי הערכת האחיות לגבי ילדים מאושפזים הן רבגוניות, משלבות ניסיון, אינטואיציה ואינטראקציות עם ההורים לצד סימנים חיוניים. "תחושת בטן" זו חיונית כאשר סימנים חיוניים עלולים שלא לשקף באופן מלא את מצבו הבריאותי של הילד.
זיהוי טריגרים ספציפיים והבנת האתגרים העומדים בפני אחיות מספקים מבט מקיף על המורכבות הכרוכה בהערכת מצבים קליניים של ילדים. ממצאים אלה מדגישים את התפקיד הקריטי של אחיות בזיהוי מוקדם של הידרדרות קלינית בילדים מאושפזים ואת הצורך באסטרטגיות הערכה שהן מעבר לסימנים חיוניים מסורתיים.
מקור: