בסקר מקוון רוחבי שנערך על ידי האגודה האירופאית להשתלות דם ומח עצם, החוקרים בחנו את צורכי ההכשרה של אחיות בניהול מוצרים רפואיים לטיפול מתקדם (ATMPs) כולל CAR-T (Chimeric Antigen Receptor T-cell). לטיפולים אלה יש רעילות אקוטית וכרונית ייחודית ומשמעותית, וטיפול מתאים בחולה הוא חיוני. אתגרים משמעותיים, לרבות הצורך בהכשרת אחיות, משפיעים על תוצאי המטופל.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Clinical hematology international, החוקרים שאפו להעריך ולתאר את דרישות ההכשרה הספציפיות של אחיות המעורבות בניהול חולים עם מוצרים רפואיים לטיפול מתקדם.
לצורך הסקר החוקרים השתמשו בשאלון שפותח בעבר בבריטניה והופץ למרכזים שונים. הוחזרו 109 תשובות מלאות מ-86 מרכזים שונים מ-24 מדינות (1207 הופצו). למעלה משליש מהנשאלים דיווחו שיש להם ניסיון בניהול מוצרים רפואיים לטיפול מתקדם כגון טיפולי CAR-T.
מתוצאות המחקר עולה כי תחומי ההכשרה החשובים ביותר שזוהו על ידי אחיות כללו מבוא כללי למוצרים רפואיים לטיפול מתקדם, ניהול רעילות, מידע מפורט למוצר ספציפי והבנת המסגרות הרגולטוריות המסדירות מוצרים רפואיים לטיפול מתקדם.
ניכר כי קיים צורך ברור ומשמעותי בהכשרה ספציפית בתחומים אלה. הכשרה נכונה לפני יישום מעשי של טיפולים אלה היא הכרחית, לצד הצורך בתחזוקה שוטפת של יכולות.
החוקרים סיכמו כי קיים צורך ברור ודחוף בתכניות הכשרה מיוחדות המותאמות לאחיות העובדות עם מוצרים רפואיים לטיפול מתקדם כדי להבטיח תוצאות אופטימליות של המטופלים ולנהל את הסיכונים הנלווים ביעילות. בנוסף, הם הדגישו את החשיבות של ייעוץ, תמיכת מטופלים ומעקב ארוך טווח במודולי ההכשרה, לצד יצירת הזדמנויות לאחיות לחלוק חוויות ושיטות עבודה מומלצות בתחום זה המתקדם במהירות.
מקור: