הנחיות האגודה הבינלאומית לאונקולוגיה גריאטרית ממליצה על הערכות גריאטריות לכל חולי הסרטן המבוגרים לפני תחילת טיפול. במחקר תצפיתי רטרוספקטיבי, חוקרים בחנו את יעילותה של בדיקת שבריריות טלפונית באמצעות סקר VES-13 בחולים בני 75 ומעלה שאובחנו עם סרטן ריאות או סרטן גינקולוגי.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Cancer Nursing, החוקרים ביקשו להעריך את שכיחות השבריריות בקרב חולי סרטן קשישים ולקבוע כיצד הערכות שבריריות השפיעו על התאמת טיפולי הסרטן הסטנדרטיים.
החוקרים איתרו 362 מטופלים שעברו הערכה על ידי אחות בטלפון לפני הפגישה האונקולוגית הראשונה שלהם. הנתונים נאספו מרשומות רפואיות אלקטרוניות, תוך התמקדות ברמות השבריריות, סוג הטיפול בסרטן, השלמת הטיפול, גורמים סוציודמוגרפיים ומחלות נלוות.
מתוצאות המחקר עולה כי סקר VES-13 זיהה 186 אנשים (51.4%) בסיכון להידרדרות בריאותית, והערכה גריאטרית מקיפה אישרה שבריריות ב-157 אנשים (43.4%), עם מקדם κ של 0.84 המעיד על הסכמה חזקה.
מטופלים עם יותר מחלות נלוות, שבריריות חמורה ותסמונות גריאטריות היו בעלי סיכוי גבוה יותר לצורך בהתאמות בתוכניות הטיפול שלהם (P < .001).
החוקרים סיכמו כי בדיקת שבריריות טלפונית הנערכת על ידי אחות היא ישימה ומהימנה ביותר בזיהוי שבריריות בחולי סרטן קשישים, ותומכת בשימוש בה לפני ייעוץ אונקולוגי ראשוני.
הטמעת פרוטוקול הערכת שבריריות מבוסס טלפון מאפשר לאחיות לזהות ביעילות חולים בסיכון, מה שמאפשר החלטות טיפוליות מותאמות הנותנות מענה לצרכים הספציפיים של חולי סרטן קשישים ובני משפחותיהם.
מקור: